Toisen harjoituskerran aiheina olivat:
1. Toisteen ja entropian erottaminen nettisivusta ja niiden hyödyt sekä haitat uusmediaviestinnän näkökulmasta.

2. Nettisivujen ja iskulauseiden analysointi Jakobsonin mallilla, josta tarkemmin osoitteessa http://tuki.hum.jyu.fi/~julkaisu/kovala.html

3. Vertailimme blankon sivuja ja logoa, minkälaisia yhteenkuuluvuuksia niistä löytyi. Sekä lopuksi kaikki ryhmät keksivät blankolle hauskan ja ytimekkään iskulauseen :-)

Joidenkin sivujen kohdalla toisteen ja entropian erottaminen oli suhteellisen vaikeaa, siispä piti valita sopiva sivusto. Sivuiksemme valitsimme Oulun Kärppien, sekä Lordin kotisivut. Oli yllättävää huomata kuinka toiste ja entropia voi vaikuttaa sivujen toimivuuteen, ja miten käyttää niitä erityyppisillä sivuilla (viralliset ja viihdyttävät sivustot.)


Linkissä määritelty Jakobsonin malli oli mielestäni todella vaikeaselkoinen, mutta löydettyämme yksiselitteisemmän version optimasta, oli analysointi huomattavasti helpompaa. Malli on erityisen hyvä kun halutaan purkaa jokin sivusto todella pieniin tekijöihin, ja tarvitaan tietoa eri vaikuttajista. Katsoimme suoraan mallia linkin vastauksista, eikä itse malli auennut suuremmin.

Viimeisenä vertailimme blankon sivujen sisältöä sen logoon. Löysimme sivuilta samoja rauhallisia sinisiä sävyjä ja lausahduksia kuin blankon logossakin on. Sivut olivat myös hyvin ihmiskeskeiset, kuten blankon logon keskellä oleva henkilö kuvastaa.

- Beer @nd Computers ;-)