Kun kuulin harjoituksissa sanan blogi, ensimmäinen ajatukseni oli visio jonkinlaisesta nettipäiväkirjasta jota tulisi päivittää säännöllisin väliajoin ja joka liittyisi jotenkin ajatuksien julkaisemiseen. Aloin tutkia asiaa tarkemmin http://www.ecyrd.com/ButtUgly sivustoilta, ja ajatukseni paljastuivat jokseenkin oikeiksi mutta saivat myös paljon uusia näkökulmia.
    Ensimmäisenä huomasin, että blogeja voi tehdä mistä aiheesta tahansa (omasta elämästä, lomamatkasta, harrastuksesta tai lemmikistä), ja sen virallisuusaste voi vaihdella hyvinkin virallisesta, täysin harrastelijamaiseen (esimerkkinä sotablogit, poliittiset blogit ja puolueblogit). Blogeja on myös helppo tehdä, sillä se ei vaadi esimerksi HTML-kielen tuntemista, kunhan osaa käyttää yksinkertaista tekstieditoria. Niiden väitetään toimivan myös kotisivuja parempina viestintäkanavina, jota ajatusta itse vielä jokseenkin vierastan. Olen huomannut blogien toimivuuden niiden selain-, laitteisto- ja ohjelmariippumattomuudesta, mutta tällä hetkellä suosin kuitenkin tavallisia web-sivustoja.
    Yhteiskunnallisesti ajatellen blogit toimivat loistavina joukko- ja henkilöviestintävälineinä.Blogin voi suunnata helposti tietylle joukolle, pienelle ryhmälle tai jopa yksittäiselle henkilölle esimerkiksi rajaamalla aihetta tai kirjoittamalla vain tietystä ajankohdasta tai paikasta. Blogia on myös helppo päivittää nopeasti nykytekniikan ansiosta ja esimerkiksi voit tuoda ajatuksesi julkisuuteen reaaliajassa, kuvien kera. Bloggaus on kasvattanut suosiotaan erityisesti tieteen ja tunnettujen kirjoittajien ja tutkijoiden parissa, mikä luo luutta "blogikansaa". Ja toisaalta bloggaus on jonkinlainen trendi-ilmiö, vaikka monet eivät sitä myönnäkkään.